Binnenkort bij La Luxe: Henna wenkbrauwen verven

Binnenkort bij La Luxe: Henna wenkbrauwen verven

Binnenkort start ik in de salon met BrowTastic Henna – de perfecte Henna-verf voor wenkbrauwen.

Wat is dat nou precies, henna? Het woord henna komt van het Arabische woord Hinnã. Henna is een plantaardige ‘verf’ die gebruikt wordt voor het kleuren van huid en haar. De meeste mensen zullen henna kennen van de tatoeages bij Indiase dames. Al ruim 5000 jaar worden dit soort ‘tatoeages’ gezet. Er is recent een soort henna-verf op de markt gekomen, speciaal voor het verven van wenkbrauwen.

Henna beschadigt de structuur van het haar niet. Het is zelfs gezond voor je haren! De kleur komt tot stand (henna heeft een donkerrode tint) door poeder van de henna-plant te vermengen met andere gedroogde en verpulverde planten. Door verschillende samenstellingen in dit mengsel ontstaan de kleurvarianten. Hierdoor is het niet mogelijk het haar te bleken zoals bij chemische kleuring. De henna moet ca. 15 minuten intrekken. Dit komt doordat het in de toplaag van de huid moet trekken.. hoe langer je het laat intrekken hoe beter het in de eerste laag trekt en dus langer plezier van de verf. Afhankelijk van het huidtype, juiste mix verhoudingen, voorbehandeling en heel belangrijk de nazorg blijft de henna tint tot 2 weken op de huid! Op de haartjes net zo lang totdat het haartje uitvalt!

Nu zijn er heel veel vragen omtrent allergieën.. In het buitenland word vaak “gerommeld” met de henna. Om deze donker te maken voegen ze vaak een goedkope synthetische stof toe om zwarte henna te maken en dit zorgt voor ernstige allergie! Dit zit NIET in BrowTastic verwerkt!